ارتباط با گروه غرب و مهدویت (دهقانی، کزازی):
در یکی از شمارههای اخیر مجله اکونومیست مقالهای منتشر شد که موضوع آن، ظهور و ادعای گسترده مدعیان مهدویت در ایران بود. از آنجا که رصد دقیق نوع نگاه رسانههای غربی و شیوه انعکاس اخبار مهدویت در خارج از مرزها برای فعالان عرصه مهدویت ضروری است، ترجمه کامل این مقاله آماده شده و به همراه نکاتی جهت استحضار مخاطبان گرامی تقدیم می شود.
🔸 بایدن رییس جمهور آمریکا در مجلس بزرگداشتی که به مناسبت عید فطر در 2 می 2022 (12 اردیبهشت 1401) در کاخ سفید برگزار نمود، در ضمن صحبتهاهش به امام غائب اشاره نمود.
یکی از موضوعات مهم و در عین حال غفلت شده در میان تحقیقات منجی گرایانه در داخل کشور، توجه به فراز و فرود حرکتهای منجی گرایانه و آخرالزمانی میان مسلمانان جنوب و جنوب شرق آسیا (از پاکستان و هند گرفته تا بنگلادش، مالزی و اندونزی) است. در 2 مارس 2022 (11 اسفند 1400) محمد حازق بن جانی، تحلیلگر ارشد دانشکده مطالعات بین المللی دانشگاه نانیانگ سنگاپور مقاله ای را در سایت دیپلمات (یکی از برجسته ترین مجلات بین المللی حوزه آسیا و اقیانوسیه) نگاشته که حاوی نکات مهم و قابل توجهی در موضوع فوق الذکر است. برخی از مطالب مهم این مقاله که عنوانش «ظهور هزاره گرایی مسلمانان در مالزی: محبوبیت فزاینده روایات آخرالزمانی در میان مسلمانان مالزی» است، در ادامه می آید.
ظهور جدیدترین مدعی مهدویت در عربستان در روز جمعه 21 می 2021 بازهم توجه رسانه ها و دنبال کنندگان مباحث آخرالزمانی را به خود جلب نمود. به همین مناسبت برخی آموزه های آخرالزمانی اسلام و مسیحیت را در این مقاله بازخوانی خواهیم کرد و به برخی از واکنش های رسانه ها و مهدی پژوهان غربی به این حادثه می پردازیم.
به مناسبت تقارن نیمه شعبان و هفته پاک مسیحیان که بنا بر اذعان اناجیل چهارگانه معتبر، هفته مقدس هفته آخر زندگی عیسی مسیح در کره خاکی بوده و توسط مسیحیان به صورت سالانه جشن گرفته میشود، خاورشناس محافظهکار آمریکایی تیموتی فرنیش در وب سایت خود به نام Occidental Jihadist (مجاهد مغربی)، در ضمن نوشتهای با معرفی شخصیت و جایگاه مهدی موعود در بین مسلمانان به مقایسه ایشان با منجی مسیحیت، حضرت عیسی پرداخته و با تضعیف مقام امام مهدی ع درصدد القای درستی و برتری منجی پنداری حضرت مسیح ع برآمده است.
معرفی و بررسی اجمالی کتابی در معرفی تشیع از منظر فرهنگ و جامعه که بخش هایی از آن به آموزه مهدویت؛ جایگاه و تاثیر آن در این مکتب اختصاص داده است. این کتاب توسط دکتر دیوید پینالت در سال 1992 نگارش یافته است.
إِذَا جَاءَکَ الْمُنَافِقُونَ قَالُوا نَشْهَدُ إِنَّکَ لَرَسُولُ اللَّهِ وَاللَّهُ یَعْلَمُ إِنَّکَ لَرَسُولُهُ وَاللَّهُ یَشْهَدُ إِنَّ الْمُنَافِقِینَ لَکَاذِبُونَ. اتَّخَذُوا أَیْمَانَهُمْ جُنَّةً فَصَدُّوا عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ إِنَّهُمْ سَاءَ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ
چون منافقان نزد تو آیند گویند گواهى مى دهیم که تو واقعا پیامبر خدایى و خدا [هم] مى داند که تو واقعا پیامبر او هستى؛ و خدا گواهى مى دهد که مردم دوچهره سخت دروغگویند. سوگندهاى خود را [چون] سپرى بر خود گرفته و [مردم را] از راه خدا بازداشته اند؛ راستى که آنان چه بد مى کنند. (منافقون، 1-2)
توییت سرمستانه باراک راوید خبرنگار شبکه 13 اسرائیل در بحرین که حکایت از شادی زائد الوصف او دارد. این شادی حداقل دو دلیل دارد؛ حضور رسمی یک اسرائیلی در یک کشور اسلامی؛ و سودای موفقیت طرح سراسر صهیونیستی صلح خاورمیانه.
آنگاه "ابرام" به روی درافتاد و خدا به وی خطاب کرده، گفت: «اما اینک عهد من با توست و تو پدر امت های بسیار خواهی بود و نام تو بعد از این "ابرام" خوانده نشود بلکه نام تو "ابراهیم" خواهد بود، زیرا که تو را پدر امت های بسیار گردانیدم. تو را بسیار بارور نمایم و امتها از تو پدید آورم و پادشاهان از تو به وجود آیند و عهد خویش را در میان خود و تو، و ذریتت بعد از تو، استوار گردانم که نسلا بعد نسل عهد جاودانی باشد، تا تو را و بعد از تو ذریت تو را خدا باشم. و زمین غربت تو، یعنی تمام زمین کنعان را، به تو و بعد از تو به ذریت تو به ملکیت ابدی دهم، و خدای ایشان خواهم بود.» (پیدایش 17: 9-3)
پیش گویی های جهان شمول!
این توصیفی است که با دیدن صفحه یوتیوب مارک هیچکاک، این نویسنده اوانجلیست به ذهن شما هم احتمالا خطور می کند. چرا که او هر هفته به جلوی دوبین خانگی اش می آید و مهم ترین اتفاقات روز گذشته را از کتاب مقدس بیرون می کشد و به شما نشان می دهد! آنقدر هم جدی صحبت می کند که حاضرید قسم بخوید استیضاح ترامپ هم در کتاب مقدس پیشگویی شده است. اما اگر دوباره به صحبت هایش گوش بدهید می بینید گویا این اتفاقات "ربط" چندانی هم به کتاب مقدس ندارد!
همه چیز در کتاب مقدس وجود دارد! حتی فراگیری جهانی کرونا!
کافی ست در صفحات کمی به دنبال کلید واژه های آخرالزمان و کرونا بگردید! مواجهه باانبوهی از نوشته جات و گفتگوهایی که بر اساس کتاب مقدس همه گیری بیماری کرونا را از علائم پایان دنیا و بازگشت حضرت مسیح دانسته اند، شما را شگفت زده خواهد کرد!
بنیاد جوشوآ موسسه ای که تمنای قلبی موسسان آن، گسیل مسیحیان برای مبارک گردادندن اسرائیل و همسایگان آن تحت نام مسیح است. « و خداوند به ابرام گفت: «از ولایت خود، و از مولد خویش و از خانه پدرخود بسوی زمینی که به تو نشان دهم بیرون شو و از تو امتی عظیم پیدا کنم و تو را برکت دهم، ونام تو را بزرگ سازم، و تو برکت خواهی یافت.» (پیدایش 12: 1-3) این بنیاد در سال 2006 توسط جوئل روزنبرگ و همسرش لین تاسیس شد
این عبارات توصیف خودنگاشت سایت رسمی این بنیاد است.
در این نوشته می خواهیم یکی از کتب مهمی که در سال 2019 توسط انتشارات بریل با موضوع مهدویت (غیبت امام عصر ع و شیوه ارتباط با ایشان در نگاه شیعیان) را معرفی کنیم. نویسنده این کتاب، امید قائم مقامی است.
تیموتی فرنیش اخیرا در 7 مهر مقاله ای با عنوان "آخرالزمان به خط!!؛ آیا شیعیان باید به گونه ای بجنگند که گویی پایان دنیاست؟" در سایت شخصی خود منتشر کرده است. فرنیش یکی از شرق شناسان آمریکایی است که اگرچه دارای مدرک دکتری تاریخ اسلام است اما حوزه فعالیت او بیشتر رسانه ای می باشد. لازم به ذکر است او مدتی به عنوان مشاور غیر نظامی (احتمالا بازجو) در ارتش ایالات متحده آمریکا خدمت کرده است. وی پیش تر سه کتاب در رابطه با تشیع نوشته است. ده سال اسارت در اردوگاه مهدی، جنگ های مقدس و عنوان فرقه ها،دروغ ها و خلافت؛ ده سال رصد کردن اسلام سه عنوان کتاب های فرنیش است.
درآمد: جوئل روزنبرگ (Joel C Rosenberg) نویسنده معروفی است که در سال های اخیر یکی از چهره های شاخص سیاسی-رسانه ای دولت آمریکا شمرده می شود. بیشترین تمرکز وی معطوف به مسائل روز جهان اسلام به ویژه رویدادهای درونی و پیرامونی جبهه مقاومت می باشد. وی از نویسندگان نشریات معروفی همچون واشنگتن تایمز، فاکس نیوز و دیلی کالر است که مصاحبه های بسیاری نیز با شبکه های مشهور آمریکایی در موضوعات اسلامی داشته است. در ماه مارس سال 2019 رمان جدیدی از وی با نام «قمار ایرانی» (Persian Gamble) منتشر شد که مانند بسیاری از آثار پیشین او در زمره پرفروش ترین کتاب های آمریکا قرار گرفت. او پیشتر نیز کتاب هایی علیه ایران و آموزه های شیعه با توجه ویژه به اندیشه مهدویت نگاشته است.
آنچه در ادامه می خوانید متن ترجمه شده از مصاحبه کیپ آلن در برنامه رادیویی "خلاصه اخبار دنیا از کلیسای لوتران" با دکتر تیموتی فرنیش، محقق تاریخ اسلام و اخرالزمان اسلامی می باشد. همانطور که در برخی احادیث اسلامی اشاره شده است، وقوع دو خورشیدگرفتگی و ماه گرفتگی در یک ماه رمضان یکی از نشانه های غیر حتمی ظهور حضرت مهدی (عج)، اتفاقی که از نظر نجومی بنظر غیرممکن می رسد. ولی در تحقیقی اخیرا دانسته شده است که مشابه این اتفاق (یک خورشید گرفتکی کلی و یک ماه گرفتگی جزئی) در سال 2027 اتفاق می افتد و همین موضوع دستمایه این گفتگوی رادیویی شده است.
در روزهایی که داعش بسیاری از مناطق تحت تصرف خود در سوریه و عراق را از دست رفته می بیند و به نظر می رسد در این منطقه جغرافیایی به پایان راه رسیده باشد، دولت جمهوری خواه آمریکا –که حمایت شدید اوانجلیستهای افراطی را به همراه دارد- دوباره با اهداف سیاسی و مذهبی متعدد چشم طمع به حضور در این منطقه پیدا کرده و در این راه حمایت از گروه های تروریستی در سوریه و نیز فشار شدید بر دولت سوریه و نیز عراق را در دستور کار قرار داده است. مقاله زیر –که البته بیش از یکسال پیش منتشر شده- به واقعیتهایی از تشابه نگاه آخرالزمانی داعش و اوانجلیستهای آمریکایی می پردازد که شاید در ابتدای امر چندان به چشم نیاید ولی ممکن است با همسو شدن برخی از این اهداف و البته جنگ افروزی های اخیر آمریکا، آینده ای خونین و تاریک را در این منطقه رقم بزند. جالب آنست که نویسنده مقاله یک روزنامه نگار یهودی است!
«در چهار گوشه ی دنیا به ندرت میتوان بحرانی را یافت که ارتباطی به مسلمانان نداشته باشد. افغانستان، پاکستان، هند، چچن، بوسنی، کشمیر، تونس، مراکش، لیبی، مصر، عربستان سعودی، یمن، سوریه، لبنان، نیجریه، سودان و سومالی همگی به نوعی درگیر بحران اسلامی هستند. اکنون دنیا در آستانه جنگ بزرگ جهانی دیگری قرار دارد؛ «جنگ با تروریسم» و غالبا در کشورهای اسلامی. چرا؟ چون اسلام به پیروانش وعده تسلط بر دنیا در آخرالزمان را داده است. در نگاه مسلمانان رهبر این حرکت جهانی «مهدی» است.» اینها تنها عباراتی از کتاب «مهدی، منجی ربوده شده» می باشد.
«هیچگاه سابقه نداشته که تیتر رسانه ها اینچنین نامطلوب باشد، فرهنگها اینگونه فرو ریخته و فساد اخلاقی در سراسر جهان بگسترد. چه اتفاقی بر روی زمین در حال وقوع است؟ بعد از هریک از این اتفاقات ناگوار، بسیاری این سوال را بر زبان می آورند: آیا وضع جهان همین گونه باقی خواهد ماند؟ و جایگاه خدا در همه این اتفاقات کجاست؟» اینها همه بخشی از توصیف کتاب «آیا این پایان کار است؟» نوشته دکتر دیوید جرمایاست. کتابی که با وجود گذشت تنها دو ماه از انتشار، به فروش خیره کننده ای دست یافته است...
انتخاب دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رییس جمهور در انتخابات اخیر آمریکا، خبری غیرمنتظره و تاحدی شوک آور برای سیاستمداران، رسانه ها، بازارهای اقتصادی و ... بود. فارغ از تمامی اظهارنظرهای صورت گرفته توسط افراد و رسانه ها در مورد چرایی و پیامدهای این انتخاب، نگاه جدیدی نیز در این باره در برخی محافل و بنگاه های رسانه ای عنوان و تبلیغ می شود و آن هم جایگاه این انتخاب و تاثیر آن در فرارسیدن پایان دنیاست. آیا با آمدن ترامپ، قطار آخرالزمانی به ایستگاه پایانی خود می رسد؟