ارتباط با گروه غرب و مهدویت (دهقانی، کزازی):
در یکی از شمارههای اخیر مجله اکونومیست مقالهای منتشر شد که موضوع آن، ظهور و ادعای گسترده مدعیان مهدویت در ایران بود. از آنجا که رصد دقیق نوع نگاه رسانههای غربی و شیوه انعکاس اخبار مهدویت در خارج از مرزها برای فعالان عرصه مهدویت ضروری است، ترجمه کامل این مقاله آماده شده و به همراه نکاتی جهت استحضار مخاطبان گرامی تقدیم می شود.
🔸 بایدن رییس جمهور آمریکا در مجلس بزرگداشتی که به مناسبت عید فطر در 2 می 2022 (12 اردیبهشت 1401) در کاخ سفید برگزار نمود، در ضمن صحبتهاهش به امام غائب اشاره نمود.
یکی از موضوعات مهم و در عین حال غفلت شده در میان تحقیقات منجی گرایانه در داخل کشور، توجه به فراز و فرود حرکتهای منجی گرایانه و آخرالزمانی میان مسلمانان جنوب و جنوب شرق آسیا (از پاکستان و هند گرفته تا بنگلادش، مالزی و اندونزی) است. در 2 مارس 2022 (11 اسفند 1400) محمد حازق بن جانی، تحلیلگر ارشد دانشکده مطالعات بین المللی دانشگاه نانیانگ سنگاپور مقاله ای را در سایت دیپلمات (یکی از برجسته ترین مجلات بین المللی حوزه آسیا و اقیانوسیه) نگاشته که حاوی نکات مهم و قابل توجهی در موضوع فوق الذکر است. برخی از مطالب مهم این مقاله که عنوانش «ظهور هزاره گرایی مسلمانان در مالزی: محبوبیت فزاینده روایات آخرالزمانی در میان مسلمانان مالزی» است، در ادامه می آید.
ظهور جدیدترین مدعی مهدویت در عربستان در روز جمعه 21 می 2021 بازهم توجه رسانه ها و دنبال کنندگان مباحث آخرالزمانی را به خود جلب نمود. به همین مناسبت برخی آموزه های آخرالزمانی اسلام و مسیحیت را در این مقاله بازخوانی خواهیم کرد و به برخی از واکنش های رسانه ها و مهدی پژوهان غربی به این حادثه می پردازیم.
به مناسبت تقارن نیمه شعبان و هفته پاک مسیحیان که بنا بر اذعان اناجیل چهارگانه معتبر، هفته مقدس هفته آخر زندگی عیسی مسیح در کره خاکی بوده و توسط مسیحیان به صورت سالانه جشن گرفته میشود، خاورشناس محافظهکار آمریکایی تیموتی فرنیش در وب سایت خود به نام Occidental Jihadist (مجاهد مغربی)، در ضمن نوشتهای با معرفی شخصیت و جایگاه مهدی موعود در بین مسلمانان به مقایسه ایشان با منجی مسیحیت، حضرت عیسی پرداخته و با تضعیف مقام امام مهدی ع درصدد القای درستی و برتری منجی پنداری حضرت مسیح ع برآمده است.
معرفی و بررسی اجمالی کتابی در معرفی تشیع از منظر فرهنگ و جامعه که بخش هایی از آن به آموزه مهدویت؛ جایگاه و تاثیر آن در این مکتب اختصاص داده است. این کتاب توسط دکتر دیوید پینالت در سال 1992 نگارش یافته است.
إِذَا جَاءَکَ الْمُنَافِقُونَ قَالُوا نَشْهَدُ إِنَّکَ لَرَسُولُ اللَّهِ وَاللَّهُ یَعْلَمُ إِنَّکَ لَرَسُولُهُ وَاللَّهُ یَشْهَدُ إِنَّ الْمُنَافِقِینَ لَکَاذِبُونَ. اتَّخَذُوا أَیْمَانَهُمْ جُنَّةً فَصَدُّوا عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ إِنَّهُمْ سَاءَ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ
چون منافقان نزد تو آیند گویند گواهى مى دهیم که تو واقعا پیامبر خدایى و خدا [هم] مى داند که تو واقعا پیامبر او هستى؛ و خدا گواهى مى دهد که مردم دوچهره سخت دروغگویند. سوگندهاى خود را [چون] سپرى بر خود گرفته و [مردم را] از راه خدا بازداشته اند؛ راستى که آنان چه بد مى کنند. (منافقون، 1-2)
توییت سرمستانه باراک راوید خبرنگار شبکه 13 اسرائیل در بحرین که حکایت از شادی زائد الوصف او دارد. این شادی حداقل دو دلیل دارد؛ حضور رسمی یک اسرائیلی در یک کشور اسلامی؛ و سودای موفقیت طرح سراسر صهیونیستی صلح خاورمیانه.
آنگاه "ابرام" به روی درافتاد و خدا به وی خطاب کرده، گفت: «اما اینک عهد من با توست و تو پدر امت های بسیار خواهی بود و نام تو بعد از این "ابرام" خوانده نشود بلکه نام تو "ابراهیم" خواهد بود، زیرا که تو را پدر امت های بسیار گردانیدم. تو را بسیار بارور نمایم و امتها از تو پدید آورم و پادشاهان از تو به وجود آیند و عهد خویش را در میان خود و تو، و ذریتت بعد از تو، استوار گردانم که نسلا بعد نسل عهد جاودانی باشد، تا تو را و بعد از تو ذریت تو را خدا باشم. و زمین غربت تو، یعنی تمام زمین کنعان را، به تو و بعد از تو به ذریت تو به ملکیت ابدی دهم، و خدای ایشان خواهم بود.» (پیدایش 17: 9-3)
پیش گویی های جهان شمول!
این توصیفی است که با دیدن صفحه یوتیوب مارک هیچکاک، این نویسنده اوانجلیست به ذهن شما هم احتمالا خطور می کند. چرا که او هر هفته به جلوی دوبین خانگی اش می آید و مهم ترین اتفاقات روز گذشته را از کتاب مقدس بیرون می کشد و به شما نشان می دهد! آنقدر هم جدی صحبت می کند که حاضرید قسم بخوید استیضاح ترامپ هم در کتاب مقدس پیشگویی شده است. اما اگر دوباره به صحبت هایش گوش بدهید می بینید گویا این اتفاقات "ربط" چندانی هم به کتاب مقدس ندارد!
اگرچه در عصر غیبت همواره مشکلات جهان اسلام به سمت پیچیده شدن رفته است، اما در اثر پیچیدگی همین مناسبات و شرایط گاه اتفاقات مبارکی نیز می افتد؛ آن هم تفکیک هرچه بیشتر حق از باطل است، یعنی سره از نا سره. تمایل شدید به ثروت اندوزی، قدرت طلبی و در یک کلمه علاقه بیش از حد به دنیا، مهم ترین عواملی هستند که هر انسانی را به مقابله و حتی مقاتله با حق می کشاند.
یکی از اتفاقاتی که در این روزگاران به ظاهر تلخ تاریخ شاهد هستیم، به حجله رفتن بزرگترین دشمن اسلام با دشداشه پوشان داعیه دار اسلام است. هر روز خبری تازه از عادی تر شدن روابط برخی کشورهای عربی با اسرائیلی ها و صهیونیست ها می شنویم. همین است که قرآن در آیات ابتدایی سوره بقره بی نیکی آنان را توصیف نموده است؛ میگویند ایمان آورده ایم در حالی که مومن نیستند، می خواهند که خداوند و مردم را فریب دهند در حالی که نمی فهمند جز خود را نمی فریبند، قلب هایشان بیمار است و خدا این بیماری را بیشتر می کند تا به عذابی دردناک گرفتار شوند، هنگامی که [توسط دلسوزی مانند رهبر ایران] به آنان گفته می شود فساد نکنید می گویند ما اصلاح کننده ایم در حالی که حقیقتا مفسدند و نمی دانند، [گاهی] در مواجهه با شما می گویند ایمان آورده ایم اما چون به خلوت شیاطین می روند ما با شماییم و آن دیگران را مسخره کرده ایم. اما نتیجه این است که "الله یستهزئ بهم و یمدهم فی طغیانهم یعمهون" خداوند آنان را استهزاء می کند و آن ها را در طغیانشان نگه می دارد تا سرگردان شوند. (آیات 8-15 بقره)
چندی پیش بود که خبر افتتاح اولین رستوران کوشر در دوبی به سر تیتر برخی سایت های خبری تبدیل شد. رستورانی که در برج خلیفه دبی غذای حلال یهودی سرو می کند. خبرنگار یورو نیوز به این رستوران می رود و در جمع سرآشپر و خاخام (ربی) امارات متحده عربی، لوی داچمن این ماجرا را روایت می کند.
علاوه بر شرایط لازم در مورد مواد اولیه، مهمترین ویژگی کوشر این رستوران روشن شدن اجاق پخت و پز آن توسط ربی است که آن را به بالاترین درجه کیفیت رستوران های کوش رسانده است. این عمل نیز به لطف اجاق هوشمند و کنترل از راه دور اتفاق می افتد. "ما فقط به ربی پیام می دهیم که لطفا اجاق را روشن کنید و او از طریق اپلیکیشن روی موبایل خود اجاق را روشن می کند." این را سرآشپز این رستوران فابین فایول می گوید.
اتفاق دیگری که در همین ژانر در روزهای اخیر افتاد فرود نخستین پرواز توریستی اسرائیلی در فرودگاه دبی بود. کادر استقبال با کراوات های حامل استیکر پرچم این رژیم و توریست های اسرائیلی که با نمایش پاسپورتهای عبری خود به دوربین ها لبخند می زنند. البته این پرواز مهمنان ویژه ای نیز داشت؛ جرد کوشنر مشاور ارشد رییس جمهور آمریکا، برایان هوک مدیر برنامهریزی سیاسی و مشاور سیاستگذاری وزیر امور خارجه ایالات متحده و رئیس کار گروه ویژه اقدام علیه ایران، رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی، میر بن شبات رییس شورای امنیت ملی اسرائیل. همانطوری که می بینید یک لشکر کشی تمام عیار صورت گرفته است. ناگفته پیداست که چشم انداز اهداف این توافق بسیار فراتر از صرف سرو وعده ای کوشر یا برگزاری تورهای توریستی بوده است.
اهداف بالاتر سلسله نمایش های این سناریو، در روزهای اخیر همزمان با جابجایی دولت ایالات متحده روشن تر نیز شده است. توماس فریدمن ستون نویس نیویورک تایمز به نقل از بایدن مطلب مهمی را در مقاله دوم دسامبرش نقل کرده است: "مذارکات آتی ایران و آمریکا علاوه بر امضا کنندگان برجام همسایگان ایران به ویژه عربستان و امارات را نیز در بر میگیرد." وقتی به ریشه تلاش های آمریکا و اسرائیل در محدود سازی فعالیت های هسته ای ایران رجوع می کنیم به همان دروغ جاودانه اژدهای دو سر آمریکا-اسرائیل میرسیم؛ ایران برای زمینه سازی بازگشت منجی موعود در صدد دستیابی به سلاح هسته ای است. از این منظر ترور دانشمندان هسته ای کشور را نیز می توان در همین چارچوب نگریست. با توجه به اقتدار جهانی ایران بدون سلاح اتمی، بی تردید این کشور هیچ گاه به سمت ساخت سلاح اتمی نخواهد رفت، اما آنچه مسلم است، خون مطهر فخری زاده و شاگردان و سایر دانشمندان این سرزمین ارمغان بازگشت منجی بشریت خواهد بود.
ترجمه و تحلیل: محمد کزازی