ارتباط با گروه غرب و مهدویت (دهقانی، کزازی):
در یکی از شمارههای اخیر مجله اکونومیست مقالهای منتشر شد که موضوع آن، ظهور و ادعای گسترده مدعیان مهدویت در ایران بود. از آنجا که رصد دقیق نوع نگاه رسانههای غربی و شیوه انعکاس اخبار مهدویت در خارج از مرزها برای فعالان عرصه مهدویت ضروری است، ترجمه کامل این مقاله آماده شده و به همراه نکاتی جهت استحضار مخاطبان گرامی تقدیم می شود.
🔸 بایدن رییس جمهور آمریکا در مجلس بزرگداشتی که به مناسبت عید فطر در 2 می 2022 (12 اردیبهشت 1401) در کاخ سفید برگزار نمود، در ضمن صحبتهاهش به امام غائب اشاره نمود.
یکی از موضوعات مهم و در عین حال غفلت شده در میان تحقیقات منجی گرایانه در داخل کشور، توجه به فراز و فرود حرکتهای منجی گرایانه و آخرالزمانی میان مسلمانان جنوب و جنوب شرق آسیا (از پاکستان و هند گرفته تا بنگلادش، مالزی و اندونزی) است. در 2 مارس 2022 (11 اسفند 1400) محمد حازق بن جانی، تحلیلگر ارشد دانشکده مطالعات بین المللی دانشگاه نانیانگ سنگاپور مقاله ای را در سایت دیپلمات (یکی از برجسته ترین مجلات بین المللی حوزه آسیا و اقیانوسیه) نگاشته که حاوی نکات مهم و قابل توجهی در موضوع فوق الذکر است. برخی از مطالب مهم این مقاله که عنوانش «ظهور هزاره گرایی مسلمانان در مالزی: محبوبیت فزاینده روایات آخرالزمانی در میان مسلمانان مالزی» است، در ادامه می آید.
ظهور جدیدترین مدعی مهدویت در عربستان در روز جمعه 21 می 2021 بازهم توجه رسانه ها و دنبال کنندگان مباحث آخرالزمانی را به خود جلب نمود. به همین مناسبت برخی آموزه های آخرالزمانی اسلام و مسیحیت را در این مقاله بازخوانی خواهیم کرد و به برخی از واکنش های رسانه ها و مهدی پژوهان غربی به این حادثه می پردازیم.
به مناسبت تقارن نیمه شعبان و هفته پاک مسیحیان که بنا بر اذعان اناجیل چهارگانه معتبر، هفته مقدس هفته آخر زندگی عیسی مسیح در کره خاکی بوده و توسط مسیحیان به صورت سالانه جشن گرفته میشود، خاورشناس محافظهکار آمریکایی تیموتی فرنیش در وب سایت خود به نام Occidental Jihadist (مجاهد مغربی)، در ضمن نوشتهای با معرفی شخصیت و جایگاه مهدی موعود در بین مسلمانان به مقایسه ایشان با منجی مسیحیت، حضرت عیسی پرداخته و با تضعیف مقام امام مهدی ع درصدد القای درستی و برتری منجی پنداری حضرت مسیح ع برآمده است.
معرفی و بررسی اجمالی کتابی در معرفی تشیع از منظر فرهنگ و جامعه که بخش هایی از آن به آموزه مهدویت؛ جایگاه و تاثیر آن در این مکتب اختصاص داده است. این کتاب توسط دکتر دیوید پینالت در سال 1992 نگارش یافته است.
إِذَا جَاءَکَ الْمُنَافِقُونَ قَالُوا نَشْهَدُ إِنَّکَ لَرَسُولُ اللَّهِ وَاللَّهُ یَعْلَمُ إِنَّکَ لَرَسُولُهُ وَاللَّهُ یَشْهَدُ إِنَّ الْمُنَافِقِینَ لَکَاذِبُونَ. اتَّخَذُوا أَیْمَانَهُمْ جُنَّةً فَصَدُّوا عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ إِنَّهُمْ سَاءَ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ
چون منافقان نزد تو آیند گویند گواهى مى دهیم که تو واقعا پیامبر خدایى و خدا [هم] مى داند که تو واقعا پیامبر او هستى؛ و خدا گواهى مى دهد که مردم دوچهره سخت دروغگویند. سوگندهاى خود را [چون] سپرى بر خود گرفته و [مردم را] از راه خدا بازداشته اند؛ راستى که آنان چه بد مى کنند. (منافقون، 1-2)
توییت سرمستانه باراک راوید خبرنگار شبکه 13 اسرائیل در بحرین که حکایت از شادی زائد الوصف او دارد. این شادی حداقل دو دلیل دارد؛ حضور رسمی یک اسرائیلی در یک کشور اسلامی؛ و سودای موفقیت طرح سراسر صهیونیستی صلح خاورمیانه.
آنگاه "ابرام" به روی درافتاد و خدا به وی خطاب کرده، گفت: «اما اینک عهد من با توست و تو پدر امت های بسیار خواهی بود و نام تو بعد از این "ابرام" خوانده نشود بلکه نام تو "ابراهیم" خواهد بود، زیرا که تو را پدر امت های بسیار گردانیدم. تو را بسیار بارور نمایم و امتها از تو پدید آورم و پادشاهان از تو به وجود آیند و عهد خویش را در میان خود و تو، و ذریتت بعد از تو، استوار گردانم که نسلا بعد نسل عهد جاودانی باشد، تا تو را و بعد از تو ذریت تو را خدا باشم. و زمین غربت تو، یعنی تمام زمین کنعان را، به تو و بعد از تو به ذریت تو به ملکیت ابدی دهم، و خدای ایشان خواهم بود.» (پیدایش 17: 9-3)
پیش گویی های جهان شمول!
این توصیفی است که با دیدن صفحه یوتیوب مارک هیچکاک، این نویسنده اوانجلیست به ذهن شما هم احتمالا خطور می کند. چرا که او هر هفته به جلوی دوبین خانگی اش می آید و مهم ترین اتفاقات روز گذشته را از کتاب مقدس بیرون می کشد و به شما نشان می دهد! آنقدر هم جدی صحبت می کند که حاضرید قسم بخوید استیضاح ترامپ هم در کتاب مقدس پیشگویی شده است. اما اگر دوباره به صحبت هایش گوش بدهید می بینید گویا این اتفاقات "ربط" چندانی هم به کتاب مقدس ندارد!
توجه نویسندگان و محققان غربی به احادیث اسلامی سابقه ای دیرینه دارد. این توجه اخیرا به ویژه در مورد احادیثی که در مورد نشانه های آخرالزمان در منابع حدیثی اسلامی ذکر شده، تشدید یافته و حتی موارد تطبیق و محقق شدن پیشگوییها پررنگ شده و انعکاس یافته است. یکی از این احادیث حدیثی است که در صحیح مسلم از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله ذکر شده و در سایت جوئل ریچاردسون –نویسنده کتاب ضدمسیح اسلامی- منعکس شده است.
جوئل روزنبرگ نویسنده ی رمان "امام دوازدهم" است. پرفروشترین نویسنده ی کتابهای جنایی سیاسی نیویورک تایمز یک نظریه پرداز رسانه نیز هست، که قبل تر با شخصیت هایی چون راش لیمباف (Rush Limbaugh) و نخست وزیر اسراییلی بنیامین نتانیاهو (Benjamin Netanyahu) کار کرده است. روزنبرگ اخیرا حاضر شده است تا به 10 سوال درمورد رمانش و دیگر موضوعات جالب توجه پاسخ دهد.
"وقتی یک فرد اتفاقات کنونی جهان را از نقطه نظر شیعه بنگرد، کاملا متحیر می شود. یمن به دست حوثیان افتاده، ملک عبدالله در عربستان مرده و جهان بیش از گذشته در برابر اسرائیل ایستاده است. همه اینها پیش از این در مستند مربوط به مهدی آمده بود." اینها قسمتی از جملات جک اسمیت در توصیف وقایع این روزها در خاورمیانه است. او معتقد است وقایع کنونی مطابق انتظار، خواست و برنامه ریزی شیعه و حکومت ایران پیش می رود و باید منتظر وقایع جدیدی نیز بود...
آیا می دانید بسیاری از کشیشان، نویسندگان مذهبی و سیاستمداران آمریکایی با مشی اوانجلیستی خود، حوادث کنونی در جهان و به ویژه خاورمیانه را ظهور پیشگوییهای کتاب مقدس در مورد آخرالزمان می دانند؟
آیا به کتابهای بیشماری که در سالیان اخیر در مورد تطبیق این نشانه ها با عبارات مبهم کتاب مقدس پرداخته اند، توجه نموده اید؟
گروه تکفیری داعش همزمان با پیشرویهای نظامی خود در سوریه و عراق، در عرصه رسانه ای نیز همچنان فعال است و در عرصه های مختلف رسانه ای به ویژه در فضای وب درصدد است اولا حقانیت خویش را به اثبات برساند و ثانیا پاسخگوی اشکالات و ایرادات متعدد علمای مسلمان علیه اعمال افراطی خود باشد. در همین راستا و در پی چرخش نظرات علمای سلفی عربستان و موضع گیری ایشان علیه داعش، تولیدات چندی را از این گروه برای نقد شدید و پاسخگویی به علمای وهابی شاهد بودیم.
در ادامه به نمونه ای دیگر از این تولیدات می پردازیم که در صدد جوابگویی به شبهاتی است که با استناد به احادیث آخرالزمانی داعش را تخطئه می نمودند. آنچه باعث شده این نمونه در این سایت مطرح شده و مورد تحلیل قرار گیرد، زبان اصلی این فیلم بوده است یعنی زبان انگلیسی!
همانگونه که در نوشته های قبلی اشاره گردید، داعش پس از تسلط بر بخشهای گسترده ای از عراق و سوریه و اعلام خلافت در آن، از عناصر رسانه ای قوی و تاثیر گذار همچون فضای مجازی و نیز سرودها، مجلات و کلیپهای قوی سعی در ایجاد مقبولیت و توجیه خود در میان دیگر مسلمانان به ویژه مسلمانان کشورهای غربی داشته است. جالب آن است - مانند آنچه در مجلات "Dagiq" دیده شد- زبان بسیاری از این تولیدات انگلیسی بوده و از کیفیت و پخش بسیار گسترده ای برخوردارند. از آنجا که این تولیدات غالبا مخاطب غربی را هدف گرفته و از طرفی تصویری کاملا آخرالزمانی را نمایش می دهند، بررسی این موارد جهت شناخت راهکارهای تبلیغی داعش و نیز نحوه بهره برداری منفی غرب از این تولیدات رسانه ای ضروری به نظر می رسد.
ملک عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه 90 ساله سعودی در 23 ژانویه 2015 (دوم بهمن 93) درگذشت. فارغ از اوضاع کنونی و مبهم در خاورمیانه (همچون اوضاع سوریه، عراق، یمن و ...) و نیز اختلافات و کشمکشهای درون حاکمیتی عربستان، مرگ عبدالله پرونده دیگری را نیز در میان رسانه های غربی باز نموده است: آیا مرگ عبدالله مقدمه ای برای ظهور مهدی است؟
پاسخ سریع و کوبنده حزب الله به تجاوزات رژیم صهیونیستی در چند روز اخیر، بار دیگر نام حزب الله و توان موثر این گروه شیعی-لبنانی را بر زبانها جاری نمود. گرچه بسیاری تحلیل گران در روزهای اخیر با نگاه نظامی و سیاسی به ماهیت حزب الله و فعالیتهای آن در لبنان و سوریه نگریسته اند، برخی نیز در جریانات مختلف سالیان اخیر –همچون پیروزیهای سال 2006 و یا حضور لبنان در سوریه و مبارزه با گروههای تکفیری- به ماهیت آخرالزمانی این گروه پرداخته اند.
به بهانه سخنرانی بنیامین نتانیاهو در کنگره آمریکا با هدف بازنمایی تهدیدات هسته ای ایران، تیموتی فرنیش در مقاله ای به اشتباهات اسرائیلیها در مورد ارتباط برنامه هسته ای ایران با عقاید آخرالزمانی شیعه می پردازد. از آنجا که فرنیش آمریکایی متعصبی بوده و بارها دشمنی با ایران و تخطئه و تمسخر باور به مهدویت در میان شیعیان را در گفتارها و نوشتارهای خویش به اثبات رسانده، این نوشتار قابل تامل و توجه است. خلاصه ای از این مقاله تقدیم خوانندگان گرامی می شود:
با رشد اسلام گرایی در سالهای اخیر جهان غرب به این موضوع حساسیت نشان داده و به هر طریق ممکن سعی نموده این رشد را متوقف بنماید و یا به سمت و سویی راهبری کند که خطری برای اهداف غرب ایجاد نشود. اگرچه شاید طرح این مباحث در ابتدای امر غیر مهم، شعاری و غیر واقعی جلوه نماید ولی واقعیتهای آماری به این مطلب صحه می گذارد و آمارگیریهای متعدد مراکز آمارگیری غربی در این موضوع حساسیت و اهمیت آن را نمودار می سازد.